Hvor mange ganger har du ikke sett denne eller en lignende overskrift? Og hvor stressende er det ikke å bli møtt av et skred av slike beskjeder idet dagen gryr 1. januar?

Den gode nyheten er at du glatt kan overse disse overskriftene, for forskning viser at pangstarter ikke egentlig er en god ide hvis du er ute etter å bygge nye vaner – for eksempel hvis du har lyst til komme i bedre form.

Den dårlige nyheten er at du bør begynne å legge om vanene allerede nå. Ja, det er fristende å ha 1. januar der som dagen det skal skje, men hvis du kjenner etter, vet du at det bare hindrer deg fra å ta grep.

Teknikken som bidrar til varig endring, er å begynne nå og i det små. Så hopp inn i treningstøyet og beveg på kroppen i ti minutter.

Sånn, nå har du begynt!

 

 

Videre viser forskning at du bør velge en aktivitet du faktisk liker, for det er jo den du kommer til å fortsette med. Det virker kanskje som at alle løper, men det skal ikke hindre deg fra å løfte vekter, danse, drive med roller derby eller roing.

Og du – velg treningstøy du liker, også. Er du kanskje litt dyrisk av deg? Prøv treningstightsen Bruri! Foretrekker du dempet komfort? Prøv Tinden treningstopp med lange ermer og matchende tights med høyt liv. Begge stilene passer utmerket enten du driver med yoga, styrketrening eller løping.

Et siste råd: Sett deg konkrete, overkommelige mål. Vi vil alle komme i bedre form, men hva betyr det for deg? Kanskje holder det å ha som mål at du skal fortsette å være aktiv i ti minutter hver dag. Gi deg selv muligheten til å nå dette målet over tid, og så kan du begynne å høyne det.

november 16, 2021 — Zoza Admin

Legg igjen en kommentar